.Mireia Sallarès._.Nora Ancarola _.Joan Morey._.Carles Congost _.María Ruido._.Núria Font.

 

.cv.

.selecció de vídeos per a projecció.

.videografia.

.article d'Alex Brahim.

SUPERCAMPEÓN
2000. 4:10 MIN. BETACAM SP
Es presenta com una àcida recreació del clàssic televisiu Sesame Street, en el qual un ninot és encarregat de mitjançar entre els diferents continguts del programa. En aquest cas, un trofeu de feltre intenta entrevistar Genís Segarra, component dels grups Astrud i Hidrogenesse i cofundador del segell indie Austrohúngaro. Amb actitud desafiant, Genís es negarà a acceptar el cúmul de tòpics que el ninot vol imposar sobre ell.

SYNTHESIZERS
2002. 6:05 MIN. BETACAM SP
En l’inici de la dècada dels vuitanta el rock i el pop van haver de competir amb multitud de nous corrents que arribaven de tots els països del món envaint les pistes de ball i les emissores de ràdio. El que avui coneixem com a música dance era un concepte genèric i globalitzant que incloïa diferents tendències i que va tenir com a principal aportació l’ús de sintetitzadors. Així doncs, la música que arribava des dels Estats Units, encara molt influenciada pel funky dels setanta, anava incorporant cada vegada més sons electrònics.

UN MYSTIQUE DETERMINADO
2003. 17:05 MIN. DVCAM
En aquesta petita òpera rock, un jove futbolista sent, de manera sobtada, la crida del videoart, fenomen batejat al vídeo com a “Mystique”. A partir d’aquesta anècdota i gràcies a les cançons expressament escrites pel grup Astrud, s’aborden diferents problemàtiques existencials, basculant sempre entre l’humor i la malenconia. Al llarg del vídeo apareixen valors romàntics com la inspiració, l’originalitat o l’autoria, que són lúdicament revisats i que, juntament amb la necessitat de ser reconegut socialment i professionalment, marcaran el trajecte emprès pel protagonista.

MEMORIAS DE ARKARAN
2005. 21:55 MIN. HDCAM
Narra la història d’un país fictici habitat exclusivament per artistes. Explicada en clau èpica, la història d’Arkaran i els seus habitants ens parla d’aspectes del món de l’art que fàcilment podem reconèixer en el nostre entorn, com ara la relació entre art i poder o el paper social dels mateixos artistes. El vídeo compta amb la participació del dissenyador alemany Bernhard Willhelm i de l’exmusa, cantant i actriu Amanda Lear.

LA MALA PINTURA
2008. 11 MIN. HDCAM
Decebuts per la poca transcendència i repercussió internacional de l’art espanyol en els nostres dies, els genis del Barroc, Velázquez, Zurbarán i Murillo forcen des de l’infern una tornada a l’Edat d’Or. Per això, se serveixen de la cega lleialtat d’un comissari d`exposicions gris i arribista que haurà de portar a terme uns quants sacrificis dins de les institucions, l’acadèmia i, també, Myspace.

BAD PAINTING (THE SPIN-OFF)
2010. 4:20 MIN
Teaser de presentació del spin-off del vídeo La Mala Pintura, en el qual una presència infernal aconsegueix transcendir els malsons dels artistes joves, habitant la matèria de les seves pròpies obres.

AUTORETRAT_ROBOTS
2007-2010. 8:28 MIN
Autoretrat_Robots (2007-2010) és un vídeo autoreferencial que utilitza la tècnica del “stop motion” a partir de les imatges de la fotonovel·la homònima creada amb motiu de l’aparició del llibre monogràfic Say I’m Your Number One (Actar-Musac, 2007). El vídeo es presenta com un biopic desenfadat i irònic sobre la formació musical The Congosound, mostrant els estira-i-arronsa de la relació dels seus tres membres al llarg dels anys i posant especial èmfasi en la meva condició d’artista emergent “engagé” als noranta.