La voluntat del festival és continuar oferint una plataforma per als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en tot allò que es pot anomenar vídeo de creació (videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc).

SECCIONS
Aquest any, per qüestions econòmiques, no podem fer el festival tal com l'organitzem des del 2005. Aquesta obligada reducció de continguts, com a contrapartida, ens ha permès entrar en un territori que des de fa temps volíem incorporar al nostre festival. Així, aquest any proposem una videoinstal·lació col·lectiva que permet experimentar amb altres formats de presentació de les obres videogràfiques.

FLUX VideoCapsa
FLUX VideoCapsa és una videoinstal·lació col·lectiva integrada per deu vídeos inèdits de deu autors diferents: Julián Álvarez, Nora Ancarola, Léos Ator, Dionís Escorsa, Núria Font, Xavier Gavin, Josep M. Jordana, Jordi Teixidó, Stéphane Tesson & Alfredo Costa Monteiro, Xguix.
Cada vídeo està col·locat dins una capsa, fixada damunt un suport. Per veure el vídeo, l’espectador/a ha d’obrir la capsa i posar-se els auriculars. El vídeo es mostra en loop en una petita pantalla LCD, en pla horitzontal. Tenint en compte el conjunt de la instal·lació i la situació de l’espectador/a, els vídeos tenen una durada aproximada de 5 minuts, a fi que en menys d'una hora es puguin veure les deu obres.

INFLUX
En aquesta secció on la presència del vídeo es combina amb altres disciplines artístiques, presentem l’actuació de SONOM, col·lectiu experimental de Barcelona, nascut a partir de la recerca i exploració de la llum i el so com a mitjans de comunicació universal i com a base per a la integració d’altres paradigmes.

AUTORETRATS
Projecció en loop dels vídeos encarregats pel festival amb el tema de l'autoretrat realitzats pels autors participants en edicions anteriors.
Amb obres de Julián Álvarez, Eugeni Bonet, Joan Pueyo, Toni Serra, Jacobo Sucari, Jordi Teixidó, Lluís Escartín, Maite Ninou & Xavier Manubens, Xavi Hurtado, Dionís Escorsa, Francesca Llopis, Llorenç Soler, Joan Leandre, Xavier Gavin, Joan Lopez Lloret, Ester Xargay.

 


organització i producció Habitual Video Team
direcció Lis Costa i Josep M. Jordana
imatge, disseny i web Xavi Casadesús

info@fluxfestival.org _I_ descarregar postal