sessió 3. dilluns 6 març 2017_21h

VICENT ARLANDIS

Projecció + col·loqui

El 1963, a la Ciutat de València, per cesària, asfixiat, deumesó, vaig nàixer. Després vaig estudiar Belles Arts a València i Barcelona perquè volia pintar i dibuixar. Després, encara no sé per què ni com, vaig començar a fer videoclips per a grups del moment: Radio Futura (Veneno en la Piel), Presuntos Implicados, Sabina... alguns amb dibuixos animats. Em donaren premis rars a Vitòria, que és molt rara. Després vaig fer una animació per a MTV UK, quan MTV no feia pudor. Em donaren un premi Laus d'Or a Barcelona, i tothom prenia cocaïna. Després vaig començar a fer il·lustració per a premsa, tampoc no sé per què ni com. Després, tampoc no sé per què ni com, vaig fer més animacions, i el (que sembla) primer curt d'animació per a adults del país: 240, sobre un nen clònic que es ven en tetrabrik. Després vaig muntar un estudi amb el qual vaig coproduir tres sèries animades de TV amb TV3: 240, Benvinguts a Patatamón i Família. cat. Tampoc no sé per què ni com. Ara pinte i dibuixe, i encara no m'he mort, però ho faré.

vicent.arlandis@gmail.com
www.arlandis.net


presentació

UNA MATEIXA MAMELLA


Al llarg de la seva trajectòria, el Vicent Arlandis ha pelegrinat per formats i mitjans ben dispars: des de la temptació pecaminosa que suposa la difusió massiva per televisió, fins a l'intimisme gairebé xamànic de la pintura o el dibuix. Diu l'autor que ha viscut aquesta esquizofrènia de targets de vegades amb goig, però també amb angoixa i culpa. Sigui com sigui, la seva obra sempre xucla de la mateixa mamella: la celebració d'un cert barroquisme nihilista i visceral, sens dubte conseqüència del fet de ser fill d'una terra descaradament dionisíaca, a més d'unes circumstàncies emocionals i ètiques molt extravagants. En aquesta sessió projectarem diverses obres audiovisuals d'animació, així com il·lustracions, dibuixos i pintures.

 

Little MTV Show Just for Lonely Women
1994_10 s

Dues bessones i una mula amiga seva senten un fort desig lúbric per un cowboy que balla a un teatret.
Petita peça d'animació per al canal MTV-United Kingdom, quan aquesta televisió encara era un mitjà decent. Fou premiada amb un Laus d'Or.

 

Piezas
1998_38 s

Diferents éssers plens d'odi es barallen sense pietat per un aparell de televisió.
Capçalera d'animació per al programa "Piezas" de Canal + Espanya.

 

240, ha nascut un estúpid
1998_6:56 min

Ja ningú no vol suportar els greus inconvenients de tenir un nen: bolquers, obligacions, sagnia econòmica, plors, caca, mocs… El món s'enfonsa en una greu crisi demogràfica, i els estats no poden pagar els pensionistes, que prenen els carrers sembrant el terror. La humanitat camina cap a l'aniquilació total. Però vet ací que Genecon, l'empresa líder en productes de biogenètica per a la llar, llença al mercat el seu producte estrella: "240", el nen clònic que es ven en tetrabik.
Curtmetratge d'animació coproduït amb Canal + per a públic adult, probablement un dels primers exemples d'aquest gènere a l'Estat.

 
240, el nen clònic (episodi 18)
2008_3:44 min

A partir del personatge "240" es va crear una sèrie d'animació per a tv, consistent en 30 mini episodis de 3 minuts, que simulen espots promocionals per vendre aquest fantàstic nen clònic dotat amb 240 punts de quocient intel·lectual. La sèrie va ser coproduïda i emesa per TV3, tot i que amb nocturnitat i traïdoria.

 

Benvinguts a Patatamón
2009_15:58 min

El Jojó és un jove escriptor de Barcelona amb tendències maniacodepressives, que travessa una profunda crisi creativa. Un dia desperta i de sobte tothom a la ciutat s'ha convertit en horrorosos éssers antropomorfs amb cap de patata. La vida, però, continua.
Curtmetratge d'animació coproduït per Canal +. Premi al millor guió al Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Sebastià.

 

Família.cat (episodi 04)
2012_12:25 min

Els Puig-Martínez són una família normal de classe mitjana normal que viuen a un barri suburbial normal fent vida normal. Diabòlic.
La idea de la sèrie de tv era fer una mena de Family Guy a la catalana, tot i que la timidesa institucional va acabar per rebaixar el nivell de sarcasme inicialment previst. La sèrie, altre cop, fou emesa amb nocturnitat i traïdoria.

 

Capritxos metafísics
2016_3:49 min

Petit vídeo de creació en animació limitada sobre paper, desenvolupada amb motiu del passat Flux Festival, que interpreta de manera capritxosa cinc aspectes diferents de la metafísica universal.

 

Il·lustracions, dibuixos i pintures
2017_2 min

​Projecció d'una selecció d'il·lustracions, i sobretot dibuixos i pintures de l'autor. El seu treball més lliure i personal, la seva recerca particular de l'Alfa i l'Omega, sense destinataris ni intermediacions mundanes.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat