sessió 3. dilluns 3 març 2014_21h

SEBASTIÁN ROSSELLÓ

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1976. Sebastián Rosselló no aconsegueix accedir a la Facultat de Belles Arts per falta de talent. "Estudia" a Eina uns anys i després treballa en galeries d'art com a ajudant. Es decanta per l'escultura ja que la pintura li sembla un mitjà més complex. Participa en diverses exposicions col·lectives però no acaba de trobar-se còmode en l'entorn galerístic. Realitza una pel·lícula i algun projecte relacionat amb l'escultura. Té dos meravellosos fills amb la seva nòvia de tota la vida i en l'actualitat és el director de la Galería Alegría. Una galeria que dóna cobertura a artistes que destaquen per tenir una actitud lliure, generosa i desafiant.

presentació

EL VIAJE DE LA ORGANIZACIÓN VITE

Aquesta pel·lícula és el resultat final d'un projecte artístic que vaig realitzar durant diversos anys i en el qual necessitava la participació de la gent per donar-li forma i sentit. Consistia a donar escultures en adopció gratuïtament a canvi de material gràfic que demostrés que les escultures s'havien integrat en la vida quotidiana de les seves noves famílies. Una bogeria portada fins a les últimes conseqüències.

http://www.galeriaalegria.es
sebas@galeriaalegria.es




El viaje de la organización VITE
2007_97 min

Un viatge per Espanya acompanyant l'única organització que lluita pels drets de les escultures. El seu representant recorre gran part de la geografia espanyola amb la seva oficina ambulant buscant persones que vulguin adoptar una de les seves estranyes escultures. L'única condició que exigeix als pares adoptius és que l'escultura participi en la vida quotidiana de la seva nova família. Aquesta organització no lucrativa i per suposat no governamental, pretén reforçar els vincles que ens han unit a les escultures des de temps ancestrals i aprofita qualsevol oportunitat per reivindicar i denunciar la situació que pateixen milions d'escultures. El seu lema és: "Faré tot el que estigui al meu abast per aconseguir que les escultures disfrutin d'una vida més digna". Encara que no sabem per on deu parar aquesta peculiar organització, segur que continua amb la seva àrdua tasca.

Direcció i guió Sebastián Rosselló
Preproducció Patricia O'Donohoe
Director de fotografia Pedro Ballesteros
Realització i premuntatge Manel Mayol
So Isaac Mota
Realització (València) Iñaki Sagastume i David Aguilar
Realització (Cadis) Pau Atienza i David Aguilar
So (València i Cadis) Pitu García
Muntatge Pau Atienza
Postproducció digital Derek Sangenís   
Postproducció d'àudio Alex Legido
Música Kevin López, Pascal Comelade
Producció Fundación 30 km/s i Bausan Films