CICLE DE VÍDEO D’AUTOR 2002_2003 BARCELONA

sessió 9. dimarts 17 juny 2003_23h

REFLUX 2

Projecció

La darrera sessió FLUX de la temporada torna a ser un REFLUX, un refluir de FLUX, una sessió conjunta en què hem convidat tots els autors que han participat en el cicle a presentar vídeos que no s'hi han exhibit i així donar-nos l'oportunitat d'estar al corrent de les seves darreres produccions.

Amb la participació de JULIÁN ÁLVAREZ, JACOBO SUCARI, TONI SERRA, JORDI TEIXIDÓ, JOSEP M. JORDANA, JOAN PUEYO, NEUS BUIRA, ESTER XARGAY & CARLES HAC MOR, XAVI HURTADO, XGUIX, LLUÍS ESCARTÍN, JOAN LÓPEZ LLORET, JORDI COLOMER, FRANCESCA LLOPIS, ART LARSON, NURIA CANAL i IÑAKI ÁLVAREZ.

Amb aquesta sessió tanquem la tercera temporada de FLUX i la dotzena del G’s Club.

 

PROGRAMA

ART LARSON
San Diego, CA.

1999_18 min_Super 8

ART LARSON
Helvetica

2000_6min_Super 8

-- ¿Qué tienen en común California y Europa?
-- Los Californianos imaginan de una manera surreal como debe ser Europa. Los Europeos tienen una idea surreal de como debe ser California.
Para rectificar este dilema he realizado San Diego y Helvetica. San Diego para enseñar a los Europeos cómo es California y Helvetica para enseñar a los Californianos cómo es Europa.

 

JULIÁN ÁLVAREZ
Mañana en la batalla piensa en mí

2003_7 min

egoMOVIE a partir de la novela de Javier Marías del mismo título: “Mañana en la batalla piensa en mi”.
Cada existencia individual es una novela en general vivida entre dos adjetivos extremos: mala o buena, interesante o aburrida. Mañana en la batalla piensa en mi es un paréntesis, entre corchetes, de la vida del autor (del vídeo) que recupera y recicla un momento rutinario (un viaje en tren: Barcelona>León, agosto 1998) de su propia existencia.
El autor/protagonista (del vídeo) que viaja a su tierra natal se entretiene alternando la lectura del libro/novela de Javier Marías “Mañana en la batalla piensa en mi” con el registro videográfico, desmañado y juguetón, de sí mismo leyendo el libro,  y del paisaje que se desliza a través de la ventanas.
Mañana en la batalla piensa en mí acomoda los vaivenes intelectuales y emocionales que el traqueteo de un viejo y arterioesclerótico tren (que en tiempos pretéritos fue moderno) suscita en el adormilado viajero, únicamente alterado por los desconcertantes textos que salpican la lectura del libro.

 

JOAN PUEYO
Enigmàtica X

2003_3:30 min

Potser tracta de la rancúnia, del desig, de casualitats, d’incògnites i recerques, del deliri i de l'èxtasi.


JORDI COLOMER
Anarchitekton

2003_3 min

Tercer capítol d' un projecte d'enciclopèdia de l'arquitectura en els límits de la ciutat (Brasília).


XGUIX
Trin ' Trip

2003_5 min

TRINIDAD lleva tres meses en coma en un hospital. Tres amigos deciden viajar en tren, para ir a verlo. Durante la visita, TRINIDAD abre los ojos y les cuenta cómo es el color del camino en el viaje.


NEUS BUIRA [nbf]
Relais

1993_10:30 min

Producció videogràfica inspirada en el motiu central de "La Creació" de Michelangelo. Aquest treball es refereix a la creació, tractant allò ocult i desconegut en un continu transport i canvi. La solució formal és simple i poètica.


JOAN LOPEZ LLORET
Pop

2003_2 min

pop m ZOOL.  Nom genèric dels mol·luscs octòpodes de la família dels octopòdids, bentònics, lleugers, amb vuit braços caçadors i ambulatoris, que canvien de color i expulsen núvols de tinta com a defensa, comestibles i molt apreciats per la seva carn. El pop més conegut és el pop comú o pop roquer (Octopus vulgaris) depredador ferotge que habita en fons de roca o de sorra.

 

FRANCESCA LLOPIS
Rapidvanitas

2003_3 min

El foc és el protagonista. La mort es presenta com un acte poètic inevitable amb la seva violència i presència a la nostra turbulenta existència.

 

JORDI TEIXIDÓ
Vencejos / Falziots

2003_5 min

Que volin els falziots no vol dir que... / Que vuelen los vencejos no quiere decir que...


LLUÍS ESCARTÍN
Terra incògnita

2003_25 min

Una mirada atenta i contemplativa a un fragment petit d’una realitat propera però ignota. I potser, precisament per això, exòtica.
“... Els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos, els petits encisos... ELS PETITS ENCISOS, PUNXEN.
L’ull de la perdiu és vermell.
Cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes, cosetes...
HI HA COSETES, QUIETES COM UN PA”.
Fragment del Poema de les cosetes, Salvador Dalí, 1928.

 

IÑAKI ÁLVAREZ
Iñaki, no et cremis

2003_3 min

En qué momento estamos y cómo nos encontramos...


JACOBO SUCARI
Esconder y enseñar

2000_4:30 min

Es con los ojos del alma desde donde te miran.


TONI SERRA
Istishara

2003_14 min

El sueño como un pasaje entre mundos paralelos, una cabeza borradora de los límites entre lo real e irreal, entre la vida y la muerte.


NURIA CANAL
Prólogo

2003_6 min

Este vídeo es realmente un prólogo, el de Cantus, el proyecto en el que trabajo actualmente. Recrea la atmósfera que se respira en ciertos viajes a través de la ausencia, el deseo, la belleza y aquello que no podemos definir pero que nos conmueve y desborda.


CARLES HAC MOR & ESTER XARGAY
Sextina al microscopi

2003_7 min_CD-ROM

Tres fragments d’uns vídeos que pertanyen al CD-ROM Sextina al microscopi, realitzat per Carles Hac Mor i Ester Xargay per a l’exposició de Metrònom "Microscopies" el proppassat mes de febrer.
1. EXPERIMENT (3 min)
De la mà del Sr. Ramon Fontarnau, Cap de la Secció de Caracterització de Materials dels Serveis Cientificotècnics de la Universitat de Barcelona, farem el seguiment, al microscopi electrònic, d’un curiós experiment que evidencia el narcisisme de l’aparell, el qual es reflecteix en la mostra que explora.
2. MOSTRA (2 min)
Viatge, amb el microscopi electrònic, entre les barbes d’una ploma.
3. ESPÈCIMENT (2 min)
Viatge, amb el microscopi electrònic, per l’anatomia dels polls.
Programació: Maria Duran. Música: Eugenio Tisselli (Espèciment/Poll) i Ester Xargay (Mostra/Ploma). Amb la col·laboració de: Adolf Alcañiz, i el suport tècnic de MetrònomLab.

 

XAVI HURTADO
Universal Artist

1996_5 min

Converses amb un squatter veneçolà de Tompkins Square, Nova York.


JOSEP M. JORDANA
Forats

2001_3 min

Inventari dels orificis del cos humà masculí.

 

 

edicions:    2000_2004 2005 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022