sessió 12. dilluns 4 octubre 2021_20h

PELUCA SKIN & THE JULANDRONS

Projecció + performances + col·loqui

PELUCA SKIN

Pseudònim d'una realitzadora audiovisual lleidatana i barcelonina, nascuda el 1981. Llicenciada en comunicació audiovisual, ha centrat la seva trajectòria en la realització audiovisual per a artistes visuals, organitzacions culturals, ongs... i la comunicació digital per a entitats; intentant construir sempre una visió creativa i, sovint, visualment estrident.
Actualment desenvolupa projectes d'educació audiovisual en un institut escola de Barcelona, on centra els esforços a potenciar la imaginació infantil com a eina transformadora de la realitat, i en els perills de les addicions digitals en nens i nenes i adolescents.
Com a Peluca Skin, treballa sempre amb un equip de professionals de la comunicació i el disseny, i signa les obres que realitza al servei dels poetes socials més interessants i irreverents de l'escena underground de Barcelona.

THE JULANDRONS

El 31 de gener de 2020, la Sala Hybrus de l'Hospitalet va programar un espectacle poètic i performàtic on van actuar Silvia Antolín, performer i ballarina de talla internacional, Mag Márquez, poeta, actor, escriptor i flagell de liberals, al costat de les llegendes de l'underground i icones de la contracultura Curtis i Krònia. El públic assistent va quedar entusiasmat i això va animar els artistes a reunir-se posteriorment per unir talent i esforç i crear un supergrup: havien nascut The Julandrons i era març de l'any 2020.
Uns dies després el món es va aturar i també aquest projecte, però a l'agost i desafiant tota precaució es van tornar a reunir, i de la mà de la realitzadora Peluca Skin van rodar l'intens documental The Julandrons a la Puda, que va quedar emmagatzemat sense presentació per motius pandèmics. Un any més tard l'alegre quartet va tenir l'encàrrec de clausurar el curs 2020-2021 del taller d'artistes plàstics TPK (també en plena cinquena onada d'emergència sanitària), organitzant un happening artístic a l'aire lliure del qual encara es parla. Ara The Julandrons truca a la porta de Flux Club a l'Antic Teatre.

silviaantolin.com
vimeo.com/curtisikronia
https://drive.google.com/file/d/1SNg4TpP3xq97riq8-R0cTYZk6r-J0U1C/view?usp=sharing

presentació


Seguint el consell d'Oscar Wilde: "Posa-li una màscara i et dirà la veritat", la realitzadora dels vídeos que projectem en aquesta sessió utilitza el pseudònim Peluca Skin per gaudir al màxim de la llibertat d'expressió, sense conseqüències indesitjables. Transformar en imatges el que expressen els poemes no sol ser fàcil, i menys quan es fa amb pressupostos "no cost", però posant-hi ganes, molt de morro i l'experiència i les eines professionals adquirides en projectes políticament correctes es poden fer obres que mirant-nos a la cara ens pregunten: comencem a canviar-ho tot?
En aquesta ocasió veurem quatre peces fetes amb els poetes i performers The Julandrons, que com a cloenda ens oferiran després del visionat quatre breus performances en directe.


PROGRAMA


7del7del77. Un día chungo
2018_8:45 min

Curtis i Krònia, de la mà de la impecable realitzadora Peluca Skin, ens retrotreuen al seu passat poètic més llunyà. Certament va ser un dia xungo aquell dijous 7 de juliol de 1977 a la seu social Poetes Maleïts de l'Hospitalet.
Amb banda sonora original de Perrocker: "Mi Generación", "Rumba de El Barrita" i "El Pub" ("Cavall" by El Gitano de Balaguer), i un notable elenc de variades figures de l'underground de l'Hospitalet i la veïna ciutat comtal.

 
Oda al Consumismo
2021_4:27 min

Mag Márquez ens presenta un al·legat sarcàstic i febril al consumisme més voraç dels grans centres comercials.

 

The Julandrons en La Puda
2020_22:45 min

Amb Ricardo Rabella Bahillo d'estrella invitada i sota la docta batuta de l'aclamada realitzadora Peluca Skin, el quartet multidisciplinari The Julandrons s'embarquen en una experiència poètica i extrasensorial al balneari abandonat (o no tan abandonat) de la Puda.

 

The Julandrons: Set Religiós
2020_6:30 min

Durant el rodatge de The Julandrons a La Puda, aprofitant un moment de descans i usant l'equip tècnic de Peluca Skin, els mateixos artistes van rodar un set poètic i performàtic de marcat caire religiós. No en va tots ells són coneguts pel seu profund misticisme. És intenció dels artistes que aquest set formi part d'un ambiciós projecte que portarà per títol El Evangelio según The Julandrons, que resultarà de totes totes provocador i emotiu.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat