CICLE DE VÍDEO D’AUTOR 2003_2004 BARCELONA

sessió 6. dimarts 23 març 2004_23h

NÚRIA FONT

Projecció

Capellades, Barcelona, 1958.

Realitzadora de vídeo, especialitzada en videodansa. Comissària d’exposicions entorn el vídeo i les arts electròniques. Directora de la Mostra de Vídeo Dansa, biennal iniciada junt amb Elisa Huertas l’any 1984.

Inicia la seva trajectòria com a professional del vídeo a principis dels 80 com a membre del Servei de Vídeo Comunitari a Barcelona. Durant els anys 80 treballa en diferents àmbits de la professió a Barcelona i Madrid, des de la televisió (Metrópolis, TV2), el vídeo industrial i comercial i l’enregistrament d’espectacles en viu i documentals.

D’ençà l’any 92 es dedica plenament a la creació audiovisual independent, l’organització, promoció i distribució de videodansa. L’any 96 comença una col·laboració estreta amb el Centre d’Art Santa Mònica dirigint l’Espai Vídeo- un espai de programació regular de videoart-, la Mostra d’Arts Electròniques i la Mostra de Videodansa. També s’ocupa de la direcció artística del Festival de Vídeo Estavar-Llívia i del VAD Festival de Vídeo i Arts Digitals de Girona.

Comissària artística de programes de vídeo per a museus i teatres: Biennal d'Art de San Paolo, Dance Umbrella (Londres), Centro de Arte Reina Sofía 95, 96, 97 i 98 (Madrid), Festival de Vídeo de Navarra, "Danza en España" exposició al Parlament Europeu (Strasbourg) organitzada pel Ministerio de Asuntos Exteriores; i un gran nombre de presentacions a d’altres ciutats europees. Comissària de l’exposició "El gesto en movimiento, recorrido de la danza a través de la imagen" realitzada el maig 98 al Koldo Mitxelena de San Sebastián. Membre del Jurat del concurs internacional "Il Coreografo Electrónico"; membre de la comissió assessora de la "Mostra de Vídeo Creació" de la Generalitat de Catalunya i del jurat dels Premis Ciutat de Barcelona '97, Festival de Vídeo de Navarra ’99, Videolisboa 2001.

És membre de l’equip de recerca de Dansa Virtual, vinculat a l’Institut de l’Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra. El grup va dirigir el Laboratori de Captura de Moviment i Entorns Sintètics realitzat a la VIII Mostra de Vídeo Dansa. Col·labora amb la Mediateca de CaixaForum comissariant els programes de videodansa per a les Nits d’Estiu, la selecció d’obres audiovisuals per al fons de la Mediateca i la coordinació de les tertúlies DansaTec.

Com a realitzadora manté una relació estreta amb tres companyies catalanes, Mudances (Àngels Margarit), Mal Pelo (Maria Muñoz i Pep Ramis) i Gelabert/Azzopardi, per als quals realitza treballs de documentació, creacions audiovisuals i col·laboracions en treballs escènics.

 

PROGRAMA

Popurri d'imatges per a obres escèniques
anys diversos

El programa comença amb un popurri d’imatges realitzades per formar part d’obres escèniques, la majoria dirigides per Àngels Margarit, que il·lustren la línia d’investigació visual que més m’interessa en aquests moments,

... i continua amb les obres de videodansa que he realitzat juntament amb l’Àngels:

 

Subur 305
1990_14 min

Música: Joan Saura. Intèrpret: Àngels Margarit. Productors: Núria Font, Petra Produccions La General TV. Dept. de Cultura-Generalitat de Catalunya.
Aquest és un vídeo basat en la coreografia Subur 305, sessió contínua i el seu procés de creació. Les imatges d’aquests assaigs constitueixen una mena de diari de treball que s’integra a la seqüència final de la dansa. Una dona, pensaments, emocions, en la intimitat de la seva solitària habitació d’hotel.

 

Peix
1994_8 min

Música: Joan Saura. Intèrprets: L. Liza, A. Navarro, J. Palau, F. Seguette, G. Góngora. Productors: Mudances, Canal Dansa i La General TV.
Peix era a l’inici un projecte de migmetratge per al qual no vam aconseguir els diners per produir-lo. L’essència del projecte, però, ens agradava tant que vam decidir realitzar un pilot, una peça curta que ens servís d’experiència de treball en unes condicions ben especials: la climatologia, la dansa sobre l’aigua…

 

Ritual geogràfic
1997_10 min

Intèrprets: Anna Teixidó i Arthur Rosenfel. Música: Joan Saura.
Una parella inicia un joc eròtic en un espai artificial de gespa peluda, mig llit, mig jardí. L’Anna demana a l’Arthur que li parli de Filadèlfia, la ciutat on ell va néixer. Ell ho fa explicant-li sobre el seu cos, dibuixant el recorregut per una geografia de referències personals, com aquell conte que s’explica una vegada i una altra…

 

Cos recordat
1997_8 min

Intèrprets: Àfrica Navarro, Joan Palau. Música: Joan Saura
Un home intenta mobilitzar i memoritzar el cos d’una dona que resta immòbil, sense vida.

...i amb Maria Muñoz:

 

Ixa Paula
2000_5 min

Coreografia i interpretació: Maria Muñoz. Realització: Núria Font. Música: Iva Bittova.
Vídeo retrat de Maria Muñoz i del seu entorn.

...i amb la col·laboració de Jordi Lara i Joan Saura:


Remix 0.1: Ball Cerdà
2003_7 min

Experiment de manipulació digital d’imatges i so. Una “visita” contemporània a la dansa tradicional.
Videocreació per a l’espectacle MAREDANSA. Fira de Música i Dansa Tradicional de Manresa.

 


 

 

edicions:    2000_2004 2005 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022