sessió 2. dilluns 25 febrer 2019_20h

LLORENÇ SOLER

Projecció + col·loqui

València, 1936. Cineasta, autor de tres llargmetratges (SaidLola vende cáVida de familia). Ha sigut realitzador de televisió i és un dels autors més actius del cinema independent, no comercial, àmbit en el qual ha realitzat una extensa obra amb més de cent títols, tant documentals com experimentals.
Ha exercit la docència i ha participat en màsters universitaris. Ha publicat diversos llibres al voltant del gènere documental i de la història del cinema independent. També és pintor i poeta, amb tres llibres editats.

www.lorenzosoler.com
www.blogsandocs.com/?p=379

presentació


En aquesta sessió es recullen dues peces característiques de dues maneres de fer de l'autor. Fragmentos de un discurso és una narració simbòlica dels fets esdevinguts a París el maig de 1968. L'autor apel·la a una narració no lineal, plena d'analogies, símbols, sensacions, trobades i somnis que integren una narrativa impressionista, suggeridora i poètica. Los náufragos de la casa quebrada és un relat de base documental més tradicional, però recorregut tot ell d'un cert misteri. Mitjançant unes al·lusions i unes trobades amb espais i personatges carregats de surrealisme es genera un cert neguit en l'espectador, que percep un rerefons d'irrealitat en els protagonistes i en les seves circumstàncies.

 




Fragmentos de un discurso
2009_22 min

vídeo / color / b/n / castellà
Va ser un mes de maig. París es va cremar. Una revolució com a ¿divertiment? ¿Per què? ¿Amb quines conseqüències? En aquella època vam ser joves irats... però l'ardor va durar poc temps. Sota les llambordes no hi havia la sorra de la platja. Una reconstrucció lliure, poètica, d'aquells fets.

 

Los náufragos de la casa quebrada
2009_40 min

vídeo / color / b/n / castellà
Una visió original de la resistència numantina que presenten els habitants d'un bloc d'habitatges socials al ser desallotjats dels seus pisos amb la intenció de construir pisos d'alt estànding. Els resistents, sis persones en total, són personatges pintorescos que viuen fora del seu temps.


___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat