sessió 5. dilluns 3 abril 2017_21h

KIKOL GRAU

Projecció + col·loqui

Barcelona, 1971. Graduat en Història per la Universitat de Barcelona. Ha treballat de forma totalment independent per al programa "Metrópolis" de TVE amb la realització de sis programes de temàtica musical i dos de temàtica cultural. Treballa a l'arxiu i distribuïdora de vídeo Hamaca. La seva primera pel·lícula és Objetivo Gadafi, un film bèl·lic que tracta de manera informativa i històrica els esdeveniments ocorreguts durant la primavera àrab. L'any 2015 rep el primer premi del Festival Docks on the bay de Donosti per la seva pel·lícula Las más macabras de las vidas, on explica la transició política espanyola a través de la discografia del grup de música Eskorbuto. Actualment està presentant Inadaptados i No somos nada, les seves tercera i quarta pel·lícules fins ara, que mostren la història dels grups Cicatriz i La Polla Records.

http://www.rtve.es
https://vimeo.com
http://www.hamacaonline.net
http://plat.tv


presentació

Inadaptados és el segon episodi de la Trilogia punk (sobre Eskorbuto, Cicatriz i La Polla Records), on explico la carrera dels Cicatriz a través d'una entrevista de ràdio que li van fer a Natxo Etxebarrieta, el líder de la banda, a Vitòria. Les imatges de concerts es combinen amb vídeos casolans de quan el grup va anar a Londres a gravar.
La sessió es complementa amb un curt sobre alguns grups punk a qui he entrevistat i gravat en els seus concerts.

 
Inadaptados
2015_42 min

Seguint la pista de la seva anterior pel·lícula, Las más macabras de las vidas (2014), Kikol Grau fixa ara el seu escalpel en la banda Cicatriz per construir un nou molotov audiovisual que proposa una relectura de la complaent història d'aquest país als anys vuitanta. En aquesta ocasió, s'utilitza com a fil narratiu una entrevista de l’any 1994 que una ràdio lliure de Vitòria li va fer a Natxo Etxebarrieta, el líder i vocalista del grup. Així s’explica la història de Cicatriz i es repassa la seva discografia, mentre que amb una acumulació d'imatges de l'època, principalment dels concerts realitzats per la banda, viatgem a aquells anys. Text: Josetxo Cerdán.

Made in Hell 2016. Realitzada per Kikol Grau fent servir Search Footage. Pel·lícula experimental, educativa i sense ànim de lucre. Amb llicència Creative Commons: No permet modificar l'obra i s'exclouen les finalitats comercials.

Agraïments a Jorge Tur, Vanesa Fernández, Patxi Aptiaga, Aitor Guinea, Olaya Herrero, Carlos Escolano, Marc Ribera, Josetxo Cerdán, Virginia García del Pino, Violeta Kovacsics, Sergi Botella, Miquel Hervás i Eli Lloveras.

 

Los demenciales chicos acelerados
2004-14_15 min

Comando 9mm, Piorreah, un karaoke de Naste Borraste i un vídeo de La Purriah. Último Resorte, Diego Cerdán, que ha escrit un llibre sobre Eskorbuto, una peça sense entrevista, no acabada, sobre Kortatu i un concert d'Estorbo. Parabellum, Espasmódicos + TDK, un parell de karaokes i dos concerts d'Estorbo i de 37 Hostias.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat