sessió 4. divendres 29 setembre 2023_19h

JOSEP VILA FISAS

Projecció + col·loqui

Molins de Rei, 1964. La seva obra es mou en el món de l’audiovisual i en el de l’escriptura, com a realitzador, actor, guionista i novel·lista.
És actor i coautor de la pel·lícula Cuando todo haya ardido (2018) presentada al festival LOOP de videoart, i coautor del curtmetratge La mujer de voz (2017).
Ha escrit les novel·les La melodia dels sense sort (2015 Ed. Espai Literari), Cruenta Maria, La dona que va fugir del no-res, Llàgrima Maria y Vértigo en el mes de Mayo (inèdites). I la novel·la infantil Els calçotets bruts del dimoni miratort (2016 Ed. Espai Literari). És autor i actor de l'obra teatral Fills de la llum (2015). Va ser guionista de la tv-movie Wasahali (2008) en coproducció amb TV3 de Catalunya. I autor i productor dels espectacles infantils: Sasif i la bruixa Jaravulà (2005), El camí de Wasahali (2006) i L'aniversari de Numira (2007).

@josepvilafisas
www.instagram.com/josep_v_f

presentació

ELS NENS MELISTOICS TENIEN CAP DE MISTO

Aquest és un projecte sense un final ni una finalitat decidits per endavant. Respon només a les mateixes ganes de passar l'estona de qui dedica el seu temps a fer macramé o a fer gargots en un paper en una reunió, a estones avorrida, o a resar el rosari. Després que el Josep Vila Fisas creés uns vídeos on hi posava veu recitant poemes seus i de l'Antoni Robert, aquest últim li va proposar de fer-ne utilitzant l'Art Sonor del Francesc D. Melis (Dr. Melis), un home que des del 1979 no ha deixat d'experimentar amb el soroll electrònic i d'altres. El resultat, de moment, són 15 peces de les quals en presentem dues: Els estranys vincles del Dr. Melis i Feu callar l'home lisboeta, on, segons l'autor, si el resultat és hipnòtic i captivador per a algunes persones, només es deu a qui sigui que els dicta unes quantes ocurrències afortunades que, enfilades una mica a la babalà, estranyament, semblen tenir la coherència que de vegades neix del caos.

 




Els estranys vincles del Dr. Melis
2023_30:42 min

poemes, vídeo i veu  Josep Vila Fisas
art sonor Francesc D. Melis (Dr. Melis)


Feu callar l'home lisboeta
2023_25:58 min

poemes, vídeo i veu  Josep Vila Fisas
art sonor Francesc D. Melis (Dr. Melis)

___

CC CONVENT DE SANT AGUSTÍ, Sala Noble

Comerç, 36. 08003 Barcelona
https://conventagusti.com

entrada gratuïta, aforament limitat