sessió 8. dilluns 16 maig 2022_20h

JOSEP VILA FISAS

Projecció + col·loqui

Molins de Rei, 1964. La seva obra es mou en el món de l’audiovisual i en el de l’escriptura, com a realitzador, actor, guionista i novel·lista.
És actor i coautor de la pel·lícula Cuando todo haya ardido (2018) presentada al festival LOOP de videoart, i coautor del curtmetratge La mujer de voz (2017).
Ha escrit les novel·les La melodia dels sense sort (2015 Ed. Espai Literari), Cruenta Maria, La dona que va fugir del no-res, Llàgrima Maria y Vértigo en el mes de Mayo (inèdites). I la novel·la infantil Els calçotets bruts del dimoni miratort (2016 Ed. Espai Literari). És autor i actor de l'obra teatral Fills de la llum (2015). Va ser guionista de la tv-movie Wasahali (2008) en coproducció amb TV3 de Catalunya. I autor i productor dels espectacles infantils: Sasif i la bruixa Jaravulà (2005), El camí de Wasahali (2006) i L'aniversari de Numira (2007).

@josepvilafisas
www.instagram.com/josepvilafisas
El somni policromàtic del Dr. Melis
2022_60 min

Josep Vila considera que aquesta obra artística de la qual és autor no li acaba de pertànyer perquè, en gran mesura, sap que l'atzar ha estat determinant en la seva creació.
L'inici va ser la confecció d'una obra d'art sonor per part del grup NUUMU CODE, constituïda per improvisacions fetes durant l'escolta d'una base electroacústica original de Dr. Melis. Antoni Robert va combinar les diferents aportacions sonores i va construir el resultat definitiu. Quan Josep Vila el va escoltar, va veure de seguida que podria convertir-se en la potent banda sonora d'un audiovisual.
I el resultat és El somni policromàtic del Dr. Melis, un collage confeccionat a base d'imatges que la realitat li havia proporcionat prèviament, com el material d'un curt que va fer amb Pepe Ruz, combinat amb una singular dansa ritual que fa l'autor, i amb imatges trobades a internet. Un diàleg accidental entre allò que ell recordava tenir i un automatisme psíquic que li indicava quines imatges, per la seva càrrega poètica, li podien ser útils per dotar l'obra d'un lirisme que commou i que a estones ho fa torbant-nos l'ànima.

Actors  Mar Nicolàs i Josep Vila
Imatges  Pepe Ruz i Josep Vila
Altres imatges  Kaskarot Ziburu, Carnaval Alsasua - Momotxorroen Dantza – Momotxorro (Youtube). Revista La Vera, Los escobazos 2017, Fiesta de Interés Turístico Regional a Jarandilla de la Vera (Youtube). La Vanguardia, "Batalla de escobazos ardiendo: vuelve la singular fiesta popular extremeña" (Youtube)

NUUMU CODE
Sir Pere Canals  teclat
Sergi Gon  sintetitzador
Montserrat Marfany  veu, petxines, percussions, objectes
Jaume Martin  ektara, erhu, glockenspiel, xilòfon, objectes
Francesc D. Melis  electroacústica
Toni Pons  tambors, percussions, shakers
Antoni Robert  sintetitzador, efectes
Oriol Rogent  veu
Pepe Ruz  electrònica
Miquel Tuset  saxo alt
Josep Vila  veu, efectes
Joan Vinuesa  veu, harmònica, percussions
Oriol Rogent  recita contes comanxes i fragments de la Ursonate de Kurt Schwitters
Josep Vila recita poemes seus
Joan Vinuesa  recita poemes propis, de Charles Baudelaire, Lluís Gràcia i Miquel Bauçà

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat