Projecció + col·loqui
JOSEP CÁBAL
Manresa, 1980. Es titula en FP d'Imatge i So i cursa estudis superiors de Realització d'Audiovisuals i Espectacles a l'IES La Mercè de Barcelona. Fa pràctiques en diverses cadenes de televisió locals, com InfoHospitalet, TV Manresa i TV Moià. Fa diversos cursos: plataformes Macintosh a l'IES La Mercè, Tècnic de so al Centre Estudis Cinematografics Catalunya (CECC) de Terrassa, fotografia a l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i escriptura de guió a l'Associació Cineclubs Barcelona. Burn Out Tiempo és la seva primera obra personal.
josecorleone@hotmail.com
IRENE COLL
Falset (Tarragona), 1981. Creadora audiovisual, fotògrafa i muntadora.
Realitza els estudis en fotografia artística i muntatge cinematogràfic a Barcelona. Des de 2004 treballa com a muntadora, investigant i ampliant els seus coneixements en diferents àmbits de la creació audiovisual. Com a creadora audiovisual es desenvolupa dintre del found-footage o cinema d'apropiació i el videoart, buscant sempre d'entendre els secrets de la dialèctica de la imatge més enllà de les paraules. En fotografia, l'últim projecte amb el qual està treballant es "In-Windows": una finestra i allò que podem entreveure en el seu interior ens poden dir molt de les persones que l'habiten. Ha treballat a Islàndia i Berlín.
irenecollingles@gmail.com
www.cargocollective.com/irenecoll
BERTA ALARCÓ-N
Barcelona, 1981. Periodista, fotògrafa i realitzadora de vídeos.
Estudia Periodisme a la UAB per aprendre a explicar en paraules el món i les seves injustícies, farses, repeticions i esperances. Però, amb anys i viatges, va descobrir-se més propera a la imatge que a la paraula, i agafà la càmera de fotos com a eina d'estudi, de joc i d'apropament a l'entorn. Entre 2005 i 2007 organitza exposicions de fotografia a Barcelona i a Buenos Aires, i col·labora com a fotògrafa als diaris Página 12, Público, Barcelona Educació i Enderrock, entre d'altres. Actualment segueix treballant com a fotògrafa freelance.
Aviat se sent atreta per la fotografia en moviment i estudia Realització en Cinema Digital a l'escola Estudio de Cine entre 2008-2009. L'experiència és molt satisfactòria i des de llavors ha volgut dedicar-se professionalment a la realització de vídeos. A més de treballar com a fotògrafa i script a diferents produccions audiovisuals, també ha treballat com a muntadora a Barcelona i a Londres. Ha realitzat vídeos per a entitats socials i productores independents i ha participat als festivals Dropshot i London Spanish Film Festival de Londres. Creu que el cinema pot arribar a ser una de les eines artístiques més potents a l'hora de despertar sentiments, generar empatia i sorprendre.
labertaetrespon@gmail.com
presentació
Una nova vetllada protagonitzada per joves autors. Començarem amb els primers vídeos que Berta Alarcó-n va dur a terme al llarg dels seus estudis a l'escola barcelonina Estudio de Cine, entre 2008 i 2009. Continuarem amb quatre obres d'Irene Coll que es mouen entre el found-footage i el videoart, i finalitzarem amb la ficció de Josep Cábal Burn Out Tiempo, la seva òpera prima.
BERTA ALARCÓ-N
Autoretrat
2008_2:15 min
El meu autoretrat sense música.
BERTA ALARCÓ-N
Viatge a la terra
2009_6:40 min
Un eclipsi lunar deixa Barcelona a les fosques.
BERTA ALARCÓ-N
Time remap
2009_3 min
Time remap és una funció del programa d'edició Final Cut que permet alterar el temps.
IRENE COLL
A day in The Old School
2011_4:46 min
Dues setmanes en un remot poble. Un lloc on les hores passen a un ritme diferent. Un grup de persones compartint un edifici. Un espai, una vella escola, una aproximació al retrat fotogràfic a través de la meva càmera videogràfica.
IRENE COLL
Identitats
2011_1 min
Retrat d'una identitat. Una identitat que es busca en el reflex de la imatge. Imatge primitiva que prové del mirall, i alhora imatge tecnològica que prové de la càmera. Doble reflex, el del mirall que és reflectit per la càmera, la càmera que és reflectida pel mirall.
IRENE COLL
Twenty-five Second Film
2010_25 s
Inspirada en el film de Bruce Conner Ten Second Film (1965), una composició de diferents comptes enrere. Aquesta peça vol homenatjar la seva innovació i originalitat del moment (avui ja massa esgotada). 25 segons en honor als 25 frames que han canviat la nova era del cine del cel·luloide al digital. 1 segon per cada frame que regeix l'actual cine digital.
IRENE COLL
Descartado
2011_5:54 min
Viatge cap a la trobada d'una imatge. Una imatge procedent de les parts descartades de les pel·lícules, d'un mar de moments no precisos, rebutjats, moments en què a priori no apareix res. Però en què fotograma a fotograma pot arribar a amagar-se un veritable moment decisiu. Amb música d'Ariana Bofill i Xavier Zarco.
JOSEP CÁBAL
Burn Out Tiempo
2010_70 min_versió curta de 28 min
Una ciutat, Manresa. Una època futura, misteriosament propera. Surt el sol, les notícies broten sense parar: crisi immobiliària, creditícia i de matèries primeres. A més, és el dia en què el nou president dels EUA, Jeb Bush, inicia l'atac a Corea del Nort. La tensió nuclear és màxima, Corea ha anunciat que tornarà el foc enemic. Però alguna cosa més enllà de la lògica humana està passant. Des d'algun lloc misteriós s'observa la realitat humana, el pas de les dècades, els anys, els segons, la història... I s'observa un home en particular. En aquest món es desperta EL CIUTADÀ, un treballador gris i anònim, un home sense nom, víctima dels temps actuals. Un ciutadà més, perdut, que pateix insomni, depressió, ansietat, i que tan sols espera sobreviure fins al proper mes i pagar la hipoteca. Però hi ha una cosa que el diferencia de la resta: misteriosos malsons i visions el turmenten durant el dia, cada cop escolta més a prop la misteriosa veu: "Aviat ens trobarem...", "Aviat despertaràs...". EL CIUTADÀ ho perdrà tot: la feina, la nòvia i el seny. Vagarà per carrers sense vida, mentre la por de la crisi i la guerra ho dominen tot. Sembla que s'hagi d'abocar a la violència o a la mort, però l'espera el moment més important de la seva vida. El moment en què tornarà a néixer.