sessió 10. dilluns 13 juny 2022_20h

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA + DENYS BLACKER

Projecció + col·loqui

En aquesta darrera sessió de la temporada, presentem quatre vídeos que combinen quatre elements: cos, natura, performance i misteri. Una intersecció sense artificis, neta i plena de llibertat.

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA

Barcelona, Cambrils. Som creadors visuals, performers, docents i agitadors culturals. Els nostres projectes vinculen les arts plàstiques visuals amb el videoart, l'art performàntic i la videoperformance. A través dels nostres projectes expressem una recerca de la provocació social i l'acció poètica. Ens agrada l'efímer, tenir llibertat d'acció i aportar una reflexió motivadora interactiva amb el públic. Els moments creatius actuals ens han dirigit a treballar amb l’entorn rural agrícola on vivim (Baix Camp). Tot un luxe visual que ens permet generar una simbiosi d'integració de la nostra creació sensorial amb la nostra eina corporativa, el cos i la natura. La videoperformance i Ia performance ens estan portant per tot el món, participant en festivals i mostres, com ara la Mostra Dislocada/Dislocated (Mèxic, Estats Units, l’Índia, Colòmbia, Xile), Festival Findecoin (Veneçuela), Internacional Ecoperformance Festival de São Paulo (Brasil), entre d'altres.
www.ditada.cat
www.facebook.com/jordina.ros
www.facebook.com/jordinarospereestadella

DENYS BLACKER

Londres (1961), viu a Catalunya des de 1987. Artista visual transdisciplinària que posa en relació performance, dibuix, escultura i vídeo. Ha presentat les seves obres a festivals, museus i galeries d’arreu del món des de 1984. És membre dels grups internacionals de performance Wolf in the Winter i Ocells al Cap. Des de l’any 2002 dirigeix Gresol, una associació cultural sense ànim de lucre que ha organitzat més de vint festivals i trobades internacionals de performance. Cal destacar la trobada internacional FEM, un festival celebrat de manera anual centrat en obres d’acció realitzades per dones, que actualment es troba en la 18a edició. És fundadora del col·lectiu d'artistes d'acció Corpologia i de la revista amb el mateix nom.
denysblacker.com
wolfinthewinter.com
ocellsalcap.com
gresolart.com


PROGRAMA

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA
Two cups of freedom to drink anytime

2021_13:11 min

La llibertat és una abstracció?, una utopia?, un mite?
La manifestació més gran de la llibertat humana està en la creació. Al crear una cosa diferent es produeix la màxima llibertat i l'art és un dels principals laboratoris d'aquest exercici de llibertat.
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so i música  Pol Ros

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA
E-410

2020_2:43 min

La destrucció i el control del nostre entorn pot ser cruel. L'entorn natural, els nostres cossos i la industrialització s'entrellacen per aportar un toc dolç a la manipulació del producte estrella de producció autòctona del Baix Camp, la garrofa.
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so i música  Pol Ros

 

JORDINA ROS / PERE ESTADELLA
No nos podemos perder más allá de la línea

2020_4:13 min

Les nostres pors queden patents en la línia de confort. Perdre-s’hi o sortir-ne pot ocasionar variacions significatives en les nostres vides.
Performance  Jordina Ros / Pere Estadella
Càmera  David Pallarès
Disseny so, música  Pol Ros


DENYS BLACKER
The Noble Gases

2014_23.30 min

The Noble Gases és una sèrie de set performances, basada en la meva investigació al voltant de la taula periòdica. En aquestes breus performances per a càmera, examino les qualitats i propietats dels elements en relació a la vida quotidiana, la realitat subjectiva i les nostres experiències comunes.
Analitzo els aspectes metafísics, el misteri de la matèria en un estat quàntic on totes les regles canvien i on la matèria es descriu com a vibració o energia. I també examino la narrativa prosaica del material, les implicacions geopolítiques de la matèria i el material: “mater” o mare és a l'arrel de les dues paraules.
Fotografia  Marta Vergonyós Cabratosa
So  Uma Bunnag Blacker
Edició  Amanda Baqué Subirós

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat