CICLE DE VÍDEO D’AUTOR 2003_2004 BARCELONA

sessió 3. dimarts 9 desembre 2003_23h

HABITUAL VIDEO TEAM

Projecció

Habitual Video Team és un equip videogràfic format des del 1991 per Josep M. Jordana i Lis Costa.

Es dedica, per una banda, a la gravació de concerts, poesia, performances, espectacles teatrals, etc, en estreta col·laboració amb la discogràfica independent barcelonesa G3G Records i amb Propost, entitat independent dedicada a les pràctiques poètiques. Disposa d'un arxiu de més de 500 gravacions. Ha portat a terme vídeo-accions i ha participat en espectacles audiovisuals. Té diversos vídeos editats.

També es dedica a la programació de cicles i mostres de vídeo:
FLUX cicle de vídeo d’autor, actualment en la seva quarta temporada (G’s Club-Sidecar, Barcelona, 2000-2004).
MOSTRA DE VÍDEO ART (Molins de Rei, 2001).
VIDEOPOESIA CATALANA DEL SEGLE XX (per a “Proposta 2001. Festival internacional de poesies + polipoesies”, CCCB, 2001).
VIDEOPOESIA CATALANA (Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona, 2002).
VIDEOPOESIA CATALANA DEL SEGLE XX (per a la “2a edició de Poesia a Sant Cugat”, 2002).
FLUX.IDEP (escola IDEP Barcelona, 2003).
VIDEOPOESÍA CATALANA 1991-2000 (per a “Encuentros sobre vídeo”, Universidad de Salamanca, 2003).

JOSEP M. JORDANA
Barcelona, 1959.
Ha cursat estudis relacionats amb la imatge (fotografia, cinema, vídeo i 3D) el so i la música, entre ells el Màster en Creació Audiovisual i Tecnologia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Institut Universitari de l'Audiovisual (1995-1997). També és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1980-85). Des de 1986 treballa com a realitzador i productor independent en vídeo i cinema. Ha realitzat més de quaranta produccions en els camps de la videocreació, de la ficció i del documental de creació. Col·labora des del 1998 en l’espectacle audiovisual “Body Tapes” de Raeo i des del 2003 en el projecte audiovisual in progress “Willing Victim” de Lydia Lunch, amb Marc Viaplana. És membre fundador de l’equip videogràfic Habitual Video Team, juntament amb Lis Costa. Ha portat a terme vídeo-accions, escànner-accions i actuacions com a vídeo-jockey. Així mateix, ha elaborat la música original d’alguns dels seus vídeos. Ha treballat com a operador de càmera a l’agència internacional de televisió Editmedia TV de Barcelona (1990-1993). És realitzador, operador de càmera i editor free-lance des de 1993. Porta a terme treballs d’encàrrec i preferentment col·laboracions amb artistes, músics, poetes i realitzadors de vídeo. Des de 1990, és professor de càmera i d’edició no-lineal de l' IDEP, Escola de Vídeo-Cine-TV & Computer Graphics de Barcelona.

LIS COSTA
Barcelona, 1959.
Professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, imparteix classes de Literatura i Cinema als estudis de Comunicació Audiovisual i de Lingüística del text a la Facultat de Formació del Professorat. La seva línia d’investigació principal és la poesia experimental, tema sobre el qual programa actuacions, imparteix cursos i ha publicat diversos articles i material audiovisual. En el camp de la llengua, treballa la lingüística del text i el llenguatge de la publicitat a televisió. Té editats diversos llibres, articles i cd rom interactius. Tradueix guions cinematogràfics i videogràfics i fa de correctora i assessora lingüística en projectes artístics. Col·labora habitualment en revistes culturals, amb articles relatius a la música i a la poesia. En el camp de la imatge, des de l’any 1991 forma Habitual Video Team amb Josep M. Jordana i participa en diferents projectes en tasques de producció, ajudant de realització, operadora de càmera i direcció.

PEVB. Poesia en viu a Barcelona 1991-2003
2003_60 min

Producció: Habitual Video Team.
Realització: Josep M. Jordana.
Un vídeo realitzat a partir dels arxius de Habitual Video Team i de propost.org que recull actuacions de poetes locals i internacionals fetes a diversos llocs de Barcelona durant els darrers dotze anys. Amb Enric Casasses, Víctor Nubla/Juan Crek, Lydia Lunch, Etant Donnés, Alfonso Vilallonga, Pope, Accidents Polipoètics, Noel Tatú, Rafael Metlikovec, Josep Ramon Roig, Gerard Horta, Pau Riba, Pep Blay, Juan Crek, Joan Vinuesa, Ester Xargay, Lluís Gràcia, Xavi Theros, Jordi Teixidó, Anton Ignorant, Dolors Miquel, Josep Pedrals, Julien Blaine, Enzo Minarelli, Mark Sutherland, Valeri Scherstjanoi, Serge Pey, Bernard Heidsieck, Xavier Sabater, J. M. Calleja, John Giorno, Christian Ide Hintze, Paolo Albani, Eduard Escoffet, Benet Rossell, Carles Hac Mor, Bartomeu Ferrando, Endre Szkárosi, Jaap Blonk, Américo Rodrigues, Xavier Canals, David Ymbernon, Nobuo Kubota, Arrigo Lora-Totino, Anne-James Chaton, Tracy Splinter, Jörg Piringer, Bob Cobbing + Hugh Metcalfe, Biagio Cepollaro, Michael Lentz, Christophe Fiat, Sten Hanson i Joan Brossa.

 

G's Club Sampler 1998-2003
2003_33 min

Producció: Habitual Video Team.
Realització: Josep M. Jordana.
Una recopilació d'actuacions realitzades al G's Club durant els darrers sis anys. Amb la participació de Alma Tadema + Gat, Nuno Rebelo + Hiroshi Kobayashi, Pau Riba, Ulan Bator, Mil Dolores Pequeños, Animates, Jørgen Teller, Olas de Cresta Blanca, Vera & Slasher Tompkins, Alfonso Vilallonga, Carme Torrent & Joan Saura, Quico Samsó & Juan Crek, Pidgins, Mark Cunningham & Larry Thrasher + Genesis P. Orridge & Bryin Dall, Gerard Jacquet, Pierre Bastien & Mecanium, Cremaster, dRAM3, Raeo, Constanza Brncic & Oriol Rossell, Paulo Raposo & Carlos Santos + Koji Asano, Tampopo, D-Infection, Toshi Makihara & Jim Meneses, Exploded Toy, Superelvis, Jakob Draminsky Højmark, Albert Giménez & Gat, Marc Sloan, Convolution, ITreni Inerti, Gran Teatro Amaro, Bing Selfish & Lonesome Andi Haller, Massimo, Riccardo Massari Spiritini, Tres, François R. Cambuzat et Les Enfants Rouges, Sabot, Lilith, Mercurio, Aidan Bartley, Corsal Desastre, Yuri Mykhaylychenko, Anki Toner & The Record Collectors Orchestra, Pole Pole, Kònic Thtr, Ferran Fages i Cabo San Roque.

 

 

edicions:    2000_2004 2005 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022