sessió 2. dilluns 22 febrer 2021_20h

BEHDAD REZAZADEH

Projecció + col·loqui

Director i productor de cinema experimental iranià, amb estudi cinematogràfic a Barcelona. Va néixer el 1980 en plena guerra amb l'Iraq al sud-oest d'Iran, Ahvaz, terra dels antics sumeris, babilonis, perses i altres 1001 ètnies, tribus, races i minories de tota mena.

https://www.behdadrezazadeh.com
http://omniricum.com
studio@behdadrezazadeh.com

presentació


Cinematografia és l'art d'escriure amb llum, en una era en la qual la luminescència és la forma d'expressió més estesa entre els éssers humans.

OmníricuM és un viatge visual, un llenç en moviment, un enquadrament, un murmuri, un acord, una mirada, un enfocament o desenfocament, un experiment òptic que ens planteja més preguntes que respostes, un sofisticat llenguatge conceptual produït íntegrament per un creador cinematogràfic que substitueix els pinzells i els pigments per òptiques i càmeres cinematogràfiques a l'hora de plasmar i expressar el seu llenguatge creatiu.




OmníricuM
2018_63 min_cine digital

Director, guió / idea original, fotografia / càmera, producció, muntatge, banda sonora Behdad Rezazadeh
Intèrprets Mercè Campos Trepat, Fátima Campos Trepat, Serguei Mba, Jacinto Elá, Alfil, Elora, Mireia Seró Prous, Massud Naderi, Gemma González, Basia Kuzma, Anna Romagosa, Sadhu Farh, Shiv Ji Tiwari, Sadhu Mojthal, Aghori Baba Sorj, Aghori Mahakal,Aghori Trikambesvar, Uddit Naraydie Das, Aghori Shri, Sadhu Baba Saraswati, Mabesh Giri Baba, Baba Jugalgiri Ji, Baba Kur, Ranjan Nan Sarwati

Kashi, ciutat santa del nord de l'Índia coneguda a occident com Benarés. Un sadhu Aghori concep un ritual a la vora del riu Ganges. La cerimònia submergeix el sadhu en un estat mental de trànsit, i l'endinsa en un viatge oníric surrealista a través dels ulls d'una jove guerrera. Ella serà el seu "alter ego" en aquesta odissea visual, traçant-li el camí a seguir dins d'un laberint de records, cerimònies i fetitxes intrapsíquics.

___

Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

entrada gratuïta, aforament limitat
reserva d'entrades a taquilla@anticteatre.com