:: FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
      festival   antecedents

ANTECEDENTS

FLUX 2005
La primera edició del festival es va realitzar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona del 27 al 29 d’octubre de 2005, amb la participació dels autors ja esmentats Jacobo Sucari, Joan Pueyo, Jordi Teixidó, Julián Álvarez, Toni Serra i Eugeni Bonet, i amb les actuacions d’Àngels Margarit + Núria Font, Carles Hac Mor + Ester Xargay + Eugenio Tisselli i Konic thtr.

FLUX 2000-2004
El festival continua la feina iniciada amb el cicle de vídeo d’autor del mateix nom que va tenir lloc a Barcelona amb una periodicitat mensual des del 2000 al 2004 i amb un total de 32 sessions, dedicades a: Julián Álvarez, Jacobo Sucari, Xavier Manubens & Maite Ninou, Toni Serra & Joan Leandre, Jordi Teixidó, Pedro Ballesteros, Josep M. Jordana, Eugeni Bonet, Joan Pueyo, José M. Palmeiro, Neus Buira, Adolf Alcañiz, Ester Xargay & Carles Hac Mor, Xavi Hurtado, IDEP: autors emergents, Miquel Jordà, XGuix, Lluís Escartín, Joan López Lloret, Harmonia Carmona, Carles Congost, Jordi Colomer, Francesca Llopis, André Cruz, Art Larson, Nuria Canal, Iñaki Álvarez, Daniel Miracle, Erickq Palaudàries, Laura P. Sola, Zosen, Philip Scheffner, Francesca Llopis + TLLT, Habitual Video Team, Kònic thtr, Manuel Huerga i Núria Font. Aquest cicle va néixer l’any 2000 amb voluntat de continuïtat per contribuir a la difusió del vídeo d’autor a la nostra ciutat i es va desenvolupar durant quatre anys dins del G’s Club-Sidecar, programació setmanal que al llarg de tretze temporades va oferir cada dimarts el segell discogràfic barceloní G3G Records. El cicle va estar organitzat per Habitual Video Team amb la col·laboració de la citada discogràfica i el suport tècnic d’Altervideo.

 

  
   
 

HABITUAL VIDEO TEAM

Equip videogràfic format des del 1991 per Josep M. Jordana i Lis Costa.

Una branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. Col·labora amb freqüència amb la discogràfica independent barcelonesa G3G Records i amb propost.org, entitat independent dedicada a les pràctiques poètiques contemporànies.

Disposa d’un arxiu de més de 900 gravacions. Ha portat a terme videoaccions i escànner-accions, participa en espectacles audiovisuals i té diversos vídeos editats. Una altra branca de les seves activitats és la programació de cicles i mostres de vídeo, com VIDEOPOESIA CATALANA, FLUX 2005 (CCCB), FLUX cicle de vídeo d’autor (2000-2004), etc.

Ha publicat el catàleg de FLUX 2005, que inclou el dvd Autoretrats (2005/videocreació/ 48 min). També ha publicat, en col·laboració amb propost.org, el dvd recull de poesia experimental PEVB. Poesia en viu a Barcelona 1991-2003 (2004/documental/60 min) i el dvd triple Proposta 2000-2004. Festival internacional de poesies + polipoesies (2006/documental/500 min).


<<

 

 
FLUX 2007 . Festival de vídeo d'autor
15, 16 i 17 de març 2007

CaixaForum
Av. Marquès de Comillas, 6 - 08038 Barcelona

 

 


<<
web design KTON Y CIA