:: FLUX 2005 . Festival de vídeo d'autor    inici flux programa projeccions monogràfiques influx
      festival   antecedents

L’objectiu del festival en aquesta primera edició és oferir una sèrie de sessions dedicades als autors de vídeo vinculats a la ciutat de Barcelona, que treballen en tot allò que es pot anomenar vídeo de creació, experimental, independent, videoart, documental de creació, videoinstal·lacions, etc.
FLUX centra el protagonisme en els autors de vídeo i ofereix un espai perquè puguin donar a conèixer la seva feina. És per això que es planteja en sessions monogràfiques, amb la finalitat de mostrar una selecció representativa de l’evolució de l’obra de cada autor. D’aquesta manera es pretén obtenir una bona visió de conjunt, cosa difícil d’aconseguir en festivals i mostres col·lectives, que compleixen una missió divulgativa, però que només permeten un coneixement fragmentat, parcial i generalment descontextualitzat de l’obra.
Aquesta potenciació del coneixement dels autors s’intenta portar a terme de diferents maneres, entre altres, promovent la producció videogràfica i la documentació sobre els autors, com es desprèn del que es detalla a continuació.

 

PROJECCIONS monogràfiques

El festival dura tres dies i s’articula al voltant d’un total de 6 autors, dos per vetllada, que mostren la seva obra en una projecció monogràfica retrospectiva.

Hem seleccionat un ventall d’autors, que des d’un punt de vista estilístic s’endinsen amb diferents mirades en els camps de la videocreació o el documentalisme. Així, d’una banda hi ha autors pioners com Joan Pueyo, Eugeni Bonet i Julián Álvarez, i de l’altra, autors més joves de trajectòria consolidada com Jacobo Sucari, Toni Serra i Jordi Teixidó.

El festival ha fet l’encàrrec a cada autor de la realització d’una obra original amb el tema comú de l’autoretrat. Aquestes peces de nova creació s’estrenen com a complement destacat en les seves respectives projeccions.

La durada total aproximada de cada projecció és de 75 minuts.

   

 

FIRA FLUX

Es tracta d’una fira amb 6 estands, un per a cada realitzador, on els autors es troben en directa relació amb el públic interessat. Cada autor hi té exposada la seva obra, els seus vídeos, DVDs, cd-roms, etc. i és un lloc de diàleg amb els visitants. Això substitueix, creiem que d’una manera més íntima i efectiva, els tradicionals col·loquis amb el públic. L’estand inclou un servei de vídeo a la carta on es poden visionar tant les peces seleccionades per a la projecció com la resta de l’obra dels realitzadors. Funciona de forma paral·lela a les projeccions que tenen lloc a l’auditori. Només s’atura quan al hall es fan les actuacions de la secció INFLUX. 

  

  
   

INFLUX

Amb la finalitat de promoure les relacions del vídeo amb altres arts, cada dia, entre projecció i projecció, hi ha una actuació en directe consistent en una videoperformance, on la presència del vídeo es combina amb altres disciplines artístiques com la música, la poesia o la dansa. Hi actuen Carles Hac Mor + Ester Xargay + Eugenio Tisselli (vídeo, poesia, sistemes interactius), Àngels Margarit + Núria Font (dansa, vídeo) i Konic thtr (vídeo, música, sistemes interactius).

La durada aproximada de cada actuació és de 30 minuts.
 

CATÀLEG + DVD

El catàleg recull informació del festival i de tots els participants. Inclou també 6 articles de nova redacció sobre l’obra dels autors, encarregats a Josep M. Català, Antoni Pinent, Jesús Martínez, Víctor Nubla, Valentín Roma i Núria Font.

Els autoretrats es recullen en un dvd que es publica conjuntament amb el catàleg.

 

<<

 
   
 

FLUX 2005 . Festival de vídeo d'autor
27, 28, 29 octubre 2005

CCCB Centre de Cultura Contemporània de Barcelona c/ Montalegre, 5

 

 


<<
web design KTON Y CIA