CICLE DE VÍDEO D’AUTOR 2000_2001 BARCELONA

sessió 9. dimarts 26 juny 2001_23h

REFLUX

Projecció + concert + performance + CD-ROMs

En aquesta última sessió FLUX de la temporada, Habitual Video Team ha proposat als deu autors que han participat en el cicle la presentació d'una novetat, ja sigui en vídeo (alguna peça inèdita o en procés de realització) o en qualsevol altre camp que treballin (multimèdia, música, poesia, accions, instal·lacions...). Es tracta, per tant, d’una sessió conjunta i variada que manté la sorpresa fins al final, on podrem descobrir les noves aportacions de JULIÁN ÁLVAREZ, JACOBO SUCARI, XAVIER MANUBENS, MAITE NINOU, TONI SERRA, JOAN LEANDRE, JORDI TEIXIDÓ, PEDRO BALLESTEROS, JOSEP M. JORDANA i EUGENI BONET. A més, comptarem amb la participació destacada de DANIEL MIRACLE (NEOKINOK.TV) i JACOBO SUCARI + DJ BLUE. Una vetllada festiva per tancar el cicle de vídeo i la desena temporada del G’s Club.


descarregar postal

 

PROGRAMA

JULIÁN ÁLVAREZ
A-A Càmera-a-mà

1987_7 min

15 professionals i amateurs competeixen en directe sobre l'escenari de l'Institut del Teatre en originalitat i habilitat en el “primer concurs mundial de càmera-a-mà”. El concurs, patrocinat per la Caixa i organitzat per l'autor en el marc del multievent “del CINEMA-ULL al VIDEO-JO”, consta de 3 proves per a les quals els concursants disposaven d'un minut i mig per a cada exercici:
A. Gravació de l'actuació en directe d'un grup musical modern.
B. Entrevista a un personatge relevant. Tema: “la càmera-a-mà”.
C. Gravació càmera-a-mà a ritme d'una música escollida pel concursant.
El vídeo A-A (1987) documenta aquella experiència, i més recentment ha proporcionat el material de base per il·lustrar la producción on-line A-A (2000): http://www.idep.es/juliansite.

 

PEDRO BALLESTEROS
Cuaderno de Tokio

2001_3 min

Un cop d'ull ràpid a la ciutat de Tokio sobre un tema musical de Barry Adamson.

 

JOSEP M. JORDANA
Montserrat 86

2001_7:30 min

Segon vídeo d'una sèrie dedicada a retratar espais efímers. En aquest cas, es tracta dels boscos de la muntanya de Montserrat, que van patir els efectes d'un greu incendi l'agost de 1986.

 

JACOBO SUCARI
Esconder y enseñar

en procés_3:30 min

És amb els ulls de l'ànima des d'on et miren.

 

XAVIER MANUBENS, MAITE NINOU i EUGENI BONET
In video veritas III

2001_5 min

Vídeo elaborat a partir d'una acció.

JORDI TEIXIDÓ
Trobat temps perdut

2001_9 min

L'Assemblea General de la ONU en el seu ple extraordinari d'avui ha acordat eliminar de forma irrevocable i definitiva el mes d'agost del calendari.

 

TONI SERRA
Kaukab Mksh Wahab

2000_5 min

Velles melodies egípcies sonen distorsionades en l'espai.

 

JOSEP M. JORDANA
Forats

2001_3 min

Inventari dels orificis del cos humà masculí.

 

HABITUAL VIDEO TEAM
FLUX.rep

2001_18:25 min

Reportatge sobre les 8 sessions anteriors del cicle FLUX 2000_2001.
Producció: Habitual Video Team.
Realització: Josep M. Jordana.

 

TONI SERRA
El lenguaje de los pájaros (Una leyenda oriental)

2000_CD-ROM

Zayd Ibn Dawra Marrakesh 2000.
Text: Mantiq Uttair (El lenguaje de los pájaros) de Farid Ud-Din Attar, s. XI, Pèrsia.
Fotografies: Toni Serra / Música: Suga Bang Bang de Wu Tang Clan.
Aquells que van pel camí del cor mostren les seves ferides…

 

JOAN LEANDRE
The President Archives

1997/1998_CD-ROM

The President Archives, Joan Leandre Brklyn 1997-1998: from 942 President: Breakthrough with Rod Parsley, Numbar el Señor de la Suerte, The Knive Collector Show, 942 President, http://www.voyeurpresident.com presnts rEar wIndow, Coin & Currency, Willow Upthere New York, National Aero Space Agency, Video Teacher, Heroes Forever, Brooklyn Cat, Canal Latino [...]-.
És com un juke box que conté quicktime movies...

 

JACOBO SUCARI + DJ BLUE
concert

Jacobo Sucari (saxo & flauta) i DJ Blue (Technics & Fx) ens oferiran una breu actuació. És la primera vegada que actuen conjuntament, o sigui que ens espera una agradable sorpresa. DJ BLUE és el DJ resident del G's Club-Sidecar aquesta temporada. Ha actuat al Sónar 99 i a Gràcia Territori Sonor. És membre de D-INFECTION, juntament amb Ignorant (Remote Control Master) i Obsolete Farmer (Discrete Monophonic Style). En les seves sessions com a DJ no hi ha prejudicis ni límits, ni fronteres, etiquetes ni estils... només música. Des de Satie a Pansonic passant per Marisol o Can.

 

NEOKINOK.TV
performance interactiva

ENG.NK al soterrani de la Pl. Reial
Per a aquesta vetllada neokinok.tv es complau a presentar el prototipus NK.TV/ENG.HH. (neokinok televisió electronic news gathering hot head). A partir d’aquest prototipus es plantejarà una improvisació al Sidecar. NK.tv vol comptar amb la interacció del públic assistent per copsar en directe allò que serà el present a la festa de final de temporada de la programació del G's Club.
DANIEL MIRACLE neix a Barcelona el 1970. De formació eclèctica li han interessat diferents temes relacionats amb el món de l’art, les imatges, la música, etc. Ha realitzat diversos treballs en vídeo, principalment documentals i videocreacions. Ha fet exposicions en galeries d’art, concerts de música experimental i esdeveniments televisius. Ha col·laborat amb Barcelona TV i ha treballat amb companyies de dansa i teatre entre les quals cal destacar la Compañía de Danza Contemporánea Olga Mesa. És membre fundador de neokinok.tv.

 

 

edicions:    2000_2004 2005 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022