sessió 2. dilluns 17 febrer 2014_21h

JESÚS RAMOS

Projecció + col·loqui

Mataró, 1961. Cineasta experimental i escriptor cinematogràfic. Estudia Psicologia i Guió a universitats de Barcelona. També fa cursos de cine a San Antonio de los Baños a Cuba. Des del 2000 realitza i produeix múltiples peces audiovisuals, que abracen des de curts experimentals a videoart. Obté diversos premis nacionals (Festival experimental de Madrid) i internacionals (Festival Visionaria, Siena -Itàlia-). És coautor de El Diccionario del guión audiovisual (Ed. Océano), primer en el seu gènere. Les seves peces audiovisuals es caracteritzen per la recerca poètica i per una visió irònica d’altres realitats.

presentació

UN CADÀVER EXQUISIT, TRES FRUITES, UN NU, UN BALLARÍ SENSE CAP I UN AUTORETRAT

La trajectòria de Jesús Ramos s'ha consolidat des de l'autodeterminació i la col·laboració que exigeix moure's des de la independència. La seva obra és pura experimentació, poesia audiovisual sensorial, evocació, flux i atmosfera onírica. En aquesta sessió veurem el seu primer treball i el darrer, a més d'una trilogia sobre les fruites i el sexe femení.

www.jesusramoshuete.com


Gracia Exquisita
2001_18 min_Super 8

Curtmetratge experimental realitzat per diversos directors amb edats compreses entre els 19 i 49 anys. Localizat en el barri de Gràcia de Barcelona, on cada cineasta va haver de filmar inspirant-se en el pla de l'anterior a la manera d'un cadàver exquisit. Tot un èxit internacional de l'audiovisual underground. Emès en diferents televisions. Millor videocreació al festival de Majadahonda 2001. Menció especial al festival de Girona 2001.

Realitzadors: Mar Ximenis, Denise Castro, Guillem Ventura, Mario Torrecillas, Agustí Villaronga, Joan Marimón, Jordi Marcos, Armand Rovira, Elisabeth Prandi, Paco Utray, Oriol Sánchez, Guillem Riera, Joaquín Torres, Guillem Morales, Jesús Ramos.

Actors: Ramón Ruaix, Ana Casas, Andrés Caballin, Juan Márquez, Violeta Llueca, Xenia, Nilo Mur, entre altres veïns del barri, a més d'un cuc volador i animals residents a les terrasses del barri de Gràcia de Barcelona.


Sanguis Jovis
2005_3 min

Videoart. Què és això que sembla tan bo? Potser és una fruita... però quina?


Sanguis Granis
2007_3 min

Videoart. És una fruita i porta vi.
Música de Mum.

 




Sanguis Sandis
2008_2:32 min

Videoart.  És una fruita, quina és?
Música de David Sitges.

 

Desnudo
2002_13:32 min_Super 8 / DV

Curtmetratge experimental. Un peix vol reencarnarse en penis, una mandarina vola veloç pel cosmos fins que es despulla, unes pin-ups es van traient la roba perquè els pugui fer fotos un noi prim que té el penis en forma de màquina de filmar... Un nen corre despullat en patinet pels carrers i segueix el so dels campanars, s'entreveu un eclipsi. Una habitació sencera es despulla i així continuen les històries d'aquest deliri surreal.

Realitzadors: Jesús Ramos, Joan Marimón, Jordi Marcos, Denise Castro, Mar Ximenis, Guillem Ventura, Elisabeth Prandi, Javi Otaduy, Oriol Sánchez.


Los hombres invisibles no tienen piel pero tienen alma
2006_3 min

Videodansa. Uns reflexos anuncien que apareixerà l'home invisible per després ballar i més tard endinsar-se en altres mons.
Home invisible: Robert Jackson.

 

Autorretrato como tierra
2012_4:40 min

Videoart / Videoinstal·lació en sistema apanoràmic. Terra volcànica, feréstega, erma, terra cristal·litzada, terra fèrtil: Tots som terra.
Música original de Ramon Marcet.