sessió 11. dilluns 24 octubre 2016_21h

BANG FESTIVAL

Projecció + col·loqui

B.A.NG és un festival de videoart que es realitza a Barcelona des del 2008, obert a tota producció audiovisual susceptible d'incloure's en suport DVD o multimèdia, amb una duració màxima de 6 minuts, amb contingut lliure i intenció artística, i de qualsevol procedència geogràfica. El mitjà natural del festival és la xarxa. Tant la participació com la votació, així com la presentació dels vídeos es fa a través de la xarxa. La celebració física del festival es realitza cada any a Barcelona, on es fan projeccions dels vídeos i la cerimònia d'entrega dels premis en metàl·lic i els diplomes, corresponents a les diferents categories a concurs (animació, videodansa, videoclip i cultural). El festival està organitzat per Ob-Art, una galeria virtual de videoart i fotografia amb seu a Barcelona, que promociona, distribueix i produeix videoart.

En aquesta sessió projectarem una selecció composta pels 9 vídeos guanyadors de les tres últimes edicions del festival. Comptarem amb la presència del seu director, Eduardo Robles.

www.bang-festival.com
www.ob-art.com


TEPPEI KUROYANAGI
If Time Pass

2007_4:55 min

Aquest vídeo ofereix una nova mirada a l'evolució del moviment amb l'ajuda d’eines d'edició que conserven traços dels ballarins darrere d'ells, un homenatge al pas del temps i a la memòria.
Teppei Kuroyanagi (Japó, 1979) treballa en els mitjans de comunicació, fa performances en viu i media art. Participa en festivals de media art d'arreu del món, com Ars Electronica, Siggraph, Japan Media Arts Festival o Yokohama Triennale. Des del 2009 inicia el grup musical 1980yen, format per Teppei Kuroyanagi i Tyousinkai, en el qual encara treballa.

www.nipppon.com
1980yen.com

 

JONATHAN CREMADES
Arrebatado

2013_6 min

Videocollage homenatge al realitzador Iván Zulueta. La recerca de la filmació al ritme precís, l'apremiant necessitat de saber què fer amb la pausa, i la inquietud metacinematogràfica de las primeres obres en super 8 de Zulueta conflueixen en aquesta proposta en la qual víctima i botxí són la mateixa obra. Arrebatado neix com un videocollage sonor realitzat a partir de la pel·lícula d'Iván Zulueta Arrebato (1979).
Jonathan Cremades (València, 1985) és un artista multidisciplinari, dedicat a la música i la producció audiovisual. Animació, documental, videocollage i apropiacionisme caracteritzen la seva obra. Realitzador de videoclips, s'inicia en el curtmetratge amb Antonio en 8 mm, un assaig fílmic sobre el seu avi i les seves pel·lícules trobades. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a l'EPSG, el 2013 cursa el Màster de Producció Artística de la UPV desenvolupant la seva tesi Tarántulas Pentium: Video-collage sonoro on s'aproxima al live cinema. La seva primera peça és Arrebatado. Membre de dos projectes musicals, Siesta! i Tucán. També realitza feines de promotor en La Cúpula del Trueno organitzant esdeveniments musicals.

vimeo.com/tarantulaspentium

 

MIGUEL ANDRÉS
System

2014_4:49 min

Tot sistema necessita unes bases establertes que el sustentin i evitin el seu col·lapse. Sens dubte el sistema socioeconòmic que empara els humans no està exempt d'aquestes regles. Per a un correcte funcionament és necessari programar els terminals/individus amb les nocions bàsiques de funcionament. Les normes socials i la religió en són només algunes, ja que qualsevol estímul rebut de l'exterior és assimilat com a propi. Aquesta peça pretén ser una al·legoria digital (en el més pur estil del segle XXI) de com El Sistema inserta en nosaltres les pautes bàsiques per a la seva perpetuació. Són els propis individus els que defensen les bases del seu Sistema.
Miguel Andrés
. Investigador, nihilista i reflexiu. Vaig néixer en un lloc de Múrcia el nom del qual no vull recordar, l'any 82 del passat segle. Sempre em van atreure les arts i encara que des de nen sempre vaig voler ser actor, vaig acabar estudiant publicitat i exercint com a director d'art durant alguns anys en agències de Madrid i València. Després de la crisi del 2008 la meva vida va canviar com la de tants altres i vaig anar trobant el meu camí. Sense saber-ho havia entrat en el món de l'art. Experimentant, vaig coquetejar amb diferents camps de les arts visuals fins arribar finalment a la performance i el videoart, que són l'eix principal de la meva obra. Des de llavors, he participat en diverses exposicions i festivals a nivell nacional i internacional, així com rebut diversos premis i mencions. Actualment resideixo a Barcelona i dedico la meva vida al món de l'art, entre d'altres menesters.

http://miguelandres.com

 

CRISTINA PAVESI
Giallo

2014_4 min

Com poden canviar les coses en només quinze dies? (He amagat un objecte cada dia a la natura morta mentre s'assequen les flors). El vídeo és part del meu projecte de revitalitzar la natura morta com un gènere renovat pel factor del temps i el moviment del vídeo com a mitjà propi. Visitant de nou el gènere clàssic de la natura morta, inspirat per la pintura flamenca i per les pintures de Caravaggio, les formes i els colors es veuen reforçats per la llum que contrasta amb el fons negre. Igual que en les pintures els subjectes estan en una completa immobilitat, en els vídeos hi ha la quarta dimensió, el temps, que dóna més profunditat metafòrica a la imatge.
Cristina Pavesi va néixer a Milà, on viu i treballa. Es va graduar a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera a Milà en escenografia i va aconseguir especialitzacions en gravat i teràpia de l'art. Ha exposat en mostres individuals i col·lectives des de 1992. Des de 2002 ha produït vídeos curts revisitant gèneres clàssics de la història de l'art com el paisatge i la natura morta. Aquest enfocament no és descriptiu, sinó metafòric i irònic, basat en l'experiència i en un sentit meditatiu del pas del temps. Els seus vídeos s'han mostrat a nivell internacional en espais públics, galeries i festivals de vídeo.

www.cristinapavesi.com





CLARA APARICIO YOLDI
RAM_city (Mil pantallas)

2014_6:20 min

Vídeo basat en un text de José Luis Brea: RAM_city (Mil pantallas), part del llibre cultura_RAM: Mutaciones de la cultura en la era de su distribución electrónica. És el pas d'una ciutat amb memòria d'arxiu (ROM) a una ciutat amb memòria de processament: RAM_city. D'una memòria de document a una memòria xarxa. D'una memòria consigna, magatzem, a una memòria constel·lació, fàbrica. En aquesta nova ciutat no hi ha monuments ni herois a commemorar. Aquí res cristal·litza en memòria fixada, retinguda. És un continu intercanvi, és un despertar permanent. La formació de l'imaginari és una negociació oberta i contínua. En paraules de Brea: "No hi ha altra socialitat que aquesta, ocasió i fuga, deriva i flux, trobada i ràpida dispersió, big bang continu".
claRa apaRicio yoldi és una videoartista nascuda a Madrid el 1979. Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat Complutense de Madrid, es va traslladar a Londres, on actualment viu i treballa. Experimenta amb diferents formats i explora les fronteres entre els mitjans tradicionals i els nous mitjans: barrejant el vídeo i l'animació amb pintura, elements de disseny gràfic i interactius, programació i art digital. Les seves peces reflexionen sobre les noves formes de comunicació en l'era de les noves tecnologies. Els seus vídeos han estat projectats en diversos festivals internacionals, galeries d'art i espais culturals.

www.aclararte.com


CAMILO REINA i CÉSAR IGLESIAS BELMONTE
El hombre

2014_4:35 min

Videoclip d'animació per al grup Calle Sol, sàtira sobre els mals comportaments de l'ésser humà en relació amb el planeta Terra, el seu entorn i els éssers de la seva mateixa espècie. Música composta per Pierre Minetti en homenatge al folklore de l'Uruguai.
César Iglesias Belmonte (Ripollet, 1983), va estudiar al CECC entre 2002 i 2005 i es va especialitzar en direcció i muntatge. És soci fundador de Asakofilms Entertainment, on exerceix alhora com a productor. Realitzador del documental Bulubús: la película, productor de la websèrie Las Aventuras de Leonard Kat i director de videoclips musicals d'algunes bandes de Barcelona.

vimeo.com/asakofilms


.TORRENTS
The Yet Untitled Book

2015_3 min

Mariana Orozco, artista visual de México DF, va estar set mesos en una sala escrivint en un rotlle de paper continu.
Xavi Torrents Ustrell
. Els meus pares van muntar un videoclub l'any que jo vaig néixer (i encara roman obert!). A part d'això, em va interessar el cut & paste i el sampling de vídeo (aliè) en els inicis de Youtube (2005). En aquelles dates, vaig crear els meus primers videoremixes, mashups i videocançons i va començar a interessar-me el muntatge i l'edició amb material apropiat, en un projecte videomusical bastant divertit anomenat O.A.U!, gràcies al qual vaig poder presentar el meu treball musicovisual, al costat del meu company, en actuacions en directe en festivals com Zemos98, Loop, Rec Tarragona, Strobe, etc. Des de 2009 aproximadament, vaig començar a filmar material propi i a crear un projecte de música experimental abandonada, filmant els llocs on està soterrada, música que prèviament he gravat.

http://cintesmortes.com

 

LAURA CAMPO DE LUNA
Lentejas

2014_5:12 min

Això són llenties: si les vols, i si no...
Lentejas és una melodia estranya de desconeguts a la taula. El punt de bogeria de viure en societat. El tema: la sintonia o la seva absència. Una jove aspirant a ballarina es troba asseguda presidint una gran taula de gala a la llum de les espelmes. Tota la resta és foscor. Aviat, sintonitza amb la dolça melodia de piano que desperta la seva curiositat. Algú li planta unes llenties al plat i deu desconeguts s'asseuen amb ella a la taula.
Laura Campo de Luna és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Complutense de Madrid. Realitza també cursos de fotografia professional i estudis d'animació.

www.facebook.com/campodeluna


ADRIÁN REGNIER
A

2015_5:09 min

Ha sentit parlar del Complejo de Investigación Cuántica Australia (CICA)? Fundat el {0,0,0} A.N. (Abans de Nicolàs), el CICA és el primer conglomerat continental per a la completa comprensió del fenomen psicoinformàtic anomenat "Agonía-Interna". El present videodocument és la guia del lector a les instal·lacions d'Austràlia i la seva matriculació com a subjecte d'estudi dins del CICA. Aquesta és l'empresa més important de la humanitat i la seva existència: la definició del joc que des dels seus orígens ha jugat, així com els passos i regles a seguir.
Adrián Regnier (Mèxic, 1989) és llicenciat en Arts Visuals per l'Escola Nacional d'Escultura, Pintura i Gravat "La Esmeralda". Ha estat recolzat en diverses ocasions per institucions tant nacionals com internacionals i ha realitzat exposicions individuals. La seva obra forma part de col·leccions com ara la de CIFO, el Museu d'Art Contemporani de Casoria i la Fundació Protovecka, i ha estat seleccionada, exhibida i premiada en més de 50 festivals i concursos de videoart, cinema, animació i art contemporani.


adrianregnier.com