sessió 4. dilluns 17 març 2014_21h

ARTURO BASTÓN & FÉLIX PÉREZ-HITA

Projecció + col·loqui

ARTURO BASTÓN
Nascut el 1967 a México D. F., ciutat on estudia fotografia, motion graphics, animació en 3D i cine. S'inicia en el món audiovisual professional fent publicitat amb les productores mexicanes CineXacto i CineCreativo, per col·laborar després en alguns llargmetratges entre els quals es poden destacar El patrullero d'Alex Cox, o Beat de Gary Walcow.
El 1995 es trasllada a Barcelona, on coneix Carles Padrissa (membre fundador de La Fura dels Baus) i Frank Aleu (Urano Films), amb els quals treballa en la creació de vídeo-maquetes interactives per a la concepció de les primeres òperes de La Fura. Aquesta col·laboració el porta a conèixer Manuel Huerga, que l'allista a les files del seu projecte televisiu, en aquell moment l'emergent BTV (Barcelona Televisió).
En acabar-se el període daurat de BTV (amb Huerga com a director, 1997-2003), i després d'haver creat juntament amb Kikol Grau, Félix Pérez-Hita i Andrés Hispano el Gabinete de Crisis: un programa de televisión que no verá en televisión (menció especial al Festival Zemos98 i guanyador del 1r Festival Animalario a Sevilla 2007), comença la seva activitat com a freelance col·laborant amb un ampli sector del panorama audiovisual i cultural de la ciutat.

arturobaston.blogspot.com

FÉLIX PÉREZ-HITA
Barcelona, 1967. Realitzador, guionista i editor de vídeo.
Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Actualment escriu i dirigeix, juntament amb Andrés Hispano, alguns capítols de Soy Cámara (el programa del CCCB) per a TVE2. És membre fundador de l’associació Horitzo.tv, com també del projecte educatiu Tvlata (Bahia, Brasil). Va coordinar la creació del canal de televisió per Internet ZeroTV (MACBA) i va comissariar una secció per a l’exposició Esteu a punt per a la televisió? (MACBA 2010-2011). Va ser coguionista (amb Andrés Hispano) i editor del programa Boing Boing Buddha per a BTV (2001-2004), i també de Baixa Fidelitat (XTLC) i d’una quinzena de peces per a BTV. Va codirigir (amb Arturo Bastón i Kikol Grau) Gabinete de Crisis: un programa de televisión que no verá en televisión.  Ha impartit classes d’història del cinema a l’Escola Superior Elisava de Barcelona i col·labora amb el suplement "Cultura/s" del diari "La Vanguardia", entre altres publicacions.

http://felixph.blogspot.com
http://vudutv.blogspot.com.es


presentació

La col·laboració entre Arturo Bastón i Félix Pérez-Hita es remunta a l'any 2000, quan, juntament amb Kikol Grau, creen el Gabinete de Crisis: un programa de televisión que no verá en televisión.
Per a aquesta sessió, Félix i Arturo presentaran alguns treballs personals, tant inclosos al Gabinete de Crisis com al marge d'aquest, a més de presentar El Protograma, un projecte multiforme creat l'any 2009, germen d'on després naixeria Hilomental Sesiones Videológicas, el seu projecte actual.

hilomentalsesionesvideologicas.blogspot.com

 

ARTURO BASTÓN
5 minutes of your time

2011_5 min

Reflexió hipnòtica sobre el pas del temps.

 

ARTURO BASTÓN
La crucificción considerada como una carrera de automóviles cuesta arriba

2001_2 min

La crucificció considerada com una cursa d'automòbils costa amunt.

 

ARTURO BASTÓN
Gaviotas

2007_2:13 min

Anàlisi del comportament de la Larus Ridibundus a les ciutats.

 




ARTURO BASTÓN
Henry's room

2011_4:06 min

Videoclip per a Dusty Stray, homenatge a Henry Darger.

 

ARTURO BASTÓN
To love you always leaves me lonely

2011_2:50 min

Videoclip per a Dusty Stray amb simis ballarins.

 

FÉLIX PÉREZ-HITA
El Mundo...

2013_2 min

Sobre una vinyeta de Miguel Brieva. Amb la col·laboració de Miguel Brieva, Marta Sureda i Arturo/fito Rodríguez.

 

FÉLIX PÉREZ-HITA
¡Adiós, Dinero! Ahí te pudras

2011_10:30 min

Muntatge sobre textos i xerrades d'Agustín García Calvo. Produït per CCCB / Gandules'11 (Barcelona i Madrid, 2011). Amb la col·laboració d'Isabel Escudero, Ramón Lopes, Arxius Prelinger, Programa Pensamiento 3 de Radio 3 - Xavier Bermúdez, Miguel Brieva i molts altres, incomptables.

 

FÉLIX PÉREZ-HITA
Feelings

2013_1 min

Homenatge hipòcrita als animals morts en els laboratoris de tot el món.

 

FÉLIX PÉREZ-HITA
Lo que más envidia me da

2011_4:10 min

Muntatge simpàtic de l'anunci d'un banc.

 

FÉLIX PÉREZ-HITA & ARTURO BASTÓN
El Protograma

2009_18 min

Estudi ludicomusical sobre el progrés de la mentida.