sessió 6. dilluns 22 abril 2013_21h

ANA RODRÍGUEZ LEÓN / VICTORIA MORA

Projecció + col·loqui

ANA RODRÍGUEZ LEÓN

Barcelona, 1981. És guionista i directora. Després d'estudiar escriptura cinematogràfica a l'ESCAC es trasllada a Madrid el 2006, on desenvolupa la seva carrera professional. El seu treball abraça la ficció, el documental, el vídeo experimental i les zones frontereres entre aquests gèneres. Utilitza diferents formats (Super 8, HD, DV) per materialitzar una recerca estètica i interior que explora la construcció de la identitat i la seva relació amb la memòria, el cos i la mort.
Ha dirigit els següents curtmetratges i peces de vídeo: La máquina espiritual (2012, HD), Memorais (2012, Super 8), Bell & Howell 2146 XL (2011, Super 8), Terapia de odio: lejía, tinta y sangre (2011, Super 8), Líneas de luz / Lines of light (2009, vídeo) i Videointerior 1 (2006, DV). Els seus treballs s'han exhibit en diversos festivals nacionals i internacionals, entre els quals destaquen: Madatac (Madrid), Director’s Lounge (Berlín), Cinespaña 2012 (Toulouse), Anthology Film Archives a través d'Another Experiment by Women Film Festival (NY), Simultan (Rumania), 23 Festival de Aguilar de Campoo (Espanya) o Visual-Ma (Espanya).

anarodriguezleon@yahoo.es

VICTORIA MORA

San José, Costa Rica, 1984. Periodista i directora de fotografia, ha viscut a Austràlia, Estats Units i Europa. Actualment viu a Barcelona. S'ha enfocat cap a la realització documental basada en l'experimentació de les imatges en el procés d'edició. Amb una curta carrera cinematogràfica busca donar forma al cinema documental des d'una perspectiva propera i personal, centrant-se en la creació com un experiment constant del realitzador com a individu.

http://fivpcct.wix.com/victoriamoraa
3fvicky@gmail.com

presentació

Sessió protagonitzada por dues joves creadores que es mouen en les fronteres del documental de creació, la ficció i el vídeo experimental. Elles mateixes  presenten la seva feina.
Victoria Mora: En aquesta sessió veurem tres obres que neixen com a projectes independents, responent a inquietuds i qüestionaments individuals, potser col·lectius en algun moment. Rodades en un determinat context social, les idees canvien des del concepte personal, diguem-ne abstracte, en el moment en què la càmera es converteix en un element més present; una tendència que explora la forma i la fotografia com un concepte unificador, sempre intentant donar resposta a un dubte a través de la imatge i el que aquesta transmet.
Ana Rodríguez León: Els motors de les nostres recerques determinen també els nostres itineraris. La meva recerca en allò cinematogràfic parteix de la fascinació pel que se situa més enllà del que pot ser racionalment comprès, sigui el misteri que alberguen de forma indesxifrable algunes imatges, siguin els secrets de l'interior del propi cos que cadascú habita. Aquests motors de la investigació fílmica m'han portat, fins al moment, per un doble camí d'introspecció i d'observació desperta, per estar atenta als descobriments inesperats, les associacions reveladores i altres estratègies que ja sigui en el procés d'escriptura, rodatge o muntatge, em permeten trobar o redescubrir les imatges que he pres i abordar el seu misteri. Sota aquest influx, he construït les tres peces que es veuran en aquesta sessió. 


VICTORIA MORA
Nul = Robòtic

2012_11 min

La barreja de diferents teories polítiques i econòmiques que obstaculitzen el creixement social i econòmic individual i, per tant, col·lectiu, de les classes massives. Els models implementats són molt clars per crear un ordre mundial totalment igualitari de manera intencional i en un camí “justificat”, un camí que imposa un comportament social que permet que aquesta política econòmica sigui predominant.
Direcció i realització Victoria Mora
Direcció de fotografia Victoria Mora i Aleix Torras
Música original Ran Gerson


VICTORIA MORA
Jerusalem 08-10 0MIN

2010_15 min

És un projecte de comunicació que retrata moments quotidians de Jerusalem, terra dividida per creences religioses o, més precisament, per interessos polítics i econòmics. Amb aquest treball fotoperiodístic i documental no es pretén més que donar el simple flux d'informació, optant per diferents punts de vista que puguin generar opinions diverses, d'acord amb una realitat tan complexa com la que banya els carrers de Jerusalem, la terra promesa.
Direcció i realització Victoria Mora
Fotografia fixa Aleix Torras i Victoria Mora





VICTORIA MORA
Les fronteres es besen

2012_13 min

Rodat a la frontera de Nicaragua-Costa Rica, al riu San Juan, un lloc que a través de la història ha generat una gran problemàtica entre els dos països, que el consideren seu. Hereus del model “occidental” accentuen les fronteres i les diferències gairebé inexistents en la terra centroamericana.
Direcció i realització Victoria Mora
Fotografia fixa Aleix Torras i Victoria Mora

 

ANA RODRÍGUEZ LEÓN
Bell & Howell 2146 XL

2011_9 min

Bell & Howell 2146 XL és una carta escrita des del present cap al futur i cap al passat, recorrent així en tres temps els diversos propietaris d'una antiga càmera de Super 8 i les imatges que cadascun d'ells ha vist a través de la seva lent. Híbrid entre ficció i documental, el treball explora el cine familiar, la càmera com a objete emocional i les relacions inconscients i poètiques que s'estableixen entre les formes diferents de mirar de vàries generacions.

 

ANA RODRÍGUEZ LEÓN
Memorais

2012_7 min

Moments abans que la Terra exploti, una dona rememora la seva relació amb un home a principis del segle XXI.

 

ANA RODRÍGUEZ LEÓN
La máquina espiritual

2012_19 min

Un viatge hipnòtic cap a l'interior de l'ésser humà i el profund misteri que alberga en el seu interior. Un misteri ple de bellesa i de potencial destructiu.